Wiki‎ > ‎Uimahallivuorot‎ > ‎

Ohjeita hallivuoroilla kävijöille

Tervetuloa uimahallille!

Uimahallivuorot ovat Niiralan uimahallissa talvikaudella sunnuntaisin. Allasvuoro alkaa 17.00 ja päättyy 18.30. Melojille on varattu altaan matala pää. Saavu paikalle viimeistään klo 16.30. Siihen asti joku on avaamassa ovea. Lue ohjeet alempana. Ohjelmassa hallilla on vapaata harjoittelua ja kajakkipooloa. Aloittelijoita opastetaan alkuun mm. eskimokäännöksessä. Erillisistä opastetuista treeneistä ja vuorojen peruutuksista ilmoitetaan tapauskohtaisesti nettisivuilla. Peruutukset on merkitty myös kalenteriin.

Halliharjoitukset on tarkoitettu ainoastaan Kallan Melojien jäsenille. Satunnaiset vieraat tutustumismielessä ovat tervetulleita, mutta seuran kalusto on silloinkin varattu ensisijaisesti jäsenten käyttöön. Jäsenhakemuksen voit tehdä täältä.

Muistilista hallilla kävijöille

  1. Uimahalliin tarvitset uima-asun, pyyhkeen ja 50 sentin kolikon vaatekaapin avainpantiksi. Muita käytännöllisiä varusteita ovat sukellusmaski tai uimalasit ja nenäklipsi (eskimoharjoittelussa). Oman melontaliivin voi tuoda, mutta hallilla on seuran liivejä lainattavaksi.
  2. Halli suljetaan yleisöltä klo 16.00. Klo 16.30 asti ovella on avaaja. Koska uima-aika loppuu klo 16.30, on ovella liikennettä tämän jälkeenkin.
  3. Kirjaa nimesi hallivihkoon, joka on aulassa pöydällä tai eteisessä melojien vihreässä postilaatikossa. Jos joudut kaivamaan vihkon laatikosta, niin siirrä se aulaan pöydälle.
  4. Ennen allasaikaa on aikaa saunoa ja peseytyä. Yleisön uimavuoro loppuu klo 16.30. Sitä ennen ei saa mennä altaaseen.
  5. Vuoron aluksi rataköydet siirretään syrjään altaan ikkunalaidalle. Köysien avaamiseen tarvittava kiintoavain löytyy joko hyppytornin alla olevasta naulakosta tai uimavalvojan pöydän viereltä.
  6. Kajakkeja ja varusteita (melat, aukkopeitteet, liivit, kypärät) säilytetään varastossa hallin länsipäässä katsomon alla. Valitse itsellesi mieluinen kajakki seurakajakeista. Seurakajakit on merkitty seuran logolla. Myös Puijon Ladun kajakkeja voi käyttää. Varastoss on myös yksityisiä kajakkeja. Kysy aina erikseen lupa kajakin omistajalta niiden käyttöön.
  7. Vettä täynnä oleva kajakki tyhjennetään altaassa, ennenkuin sitä aletaan kiskomaan sieltä pois. Muutoin joko kajakki tai nostajan selkä ovat vaarassa rikkoua. Pyydä apua ohjaajalta tai kavereilta, jos et vielä tiedä oikeaa tekniikkaa kajakin tyhjentämiselle.
  8. Kypärän käyttö altaan laidan vieressä eskimoa harjoiteltaessa ja pooloa pelatessa on suositeltavaa. Myös kelluntaliivit suojaavat poolopelissä. (Vinkki: Liivien käyttö myös eskimoharjoittelussa tekee olosuhteet piirun verran samankaltaisiksi oikeiden melontaolosuhteiden kanssa.)
  9. Vuoron päätteeksi kajakit ja varusteet viedään varastoon ennenkuin altaalta poistutaan. Jos poistut vuorolta ennen sen päättymistä, vie käyttämäsi varusteet varastoon. Myös rataköydet laitetaan takaisin niille paikoilleen, missä ne olivat ennen vuoroa. Jos altaaseen on tulossa uusi ryhmä, sovi heidän kanssaan, kuka laittaa köydet paikalleen.

Muilta osin hallilla noudatetaan hallin järjestyssääntöjä ja seurojen harjoitusvuorojen käyttösääntöjä.


Comments