Wiki‎ > ‎

Torstaimelontaohje

Viikoittaiset iltamelonnat alkavat torstaina toukokuun 18. päivä ja jatkuvat läpi kesän - ja syksyyn niin pitkään kun osallistujia riittää. Melonta lähtee Kenolasta ja suuntautuu yleensä jonnekin lähiseudun laavu- tai nuotiopaikalle. Joskus tehdään myös torstaimelontoja muualta, niistä ilmoitetaan erikseen.
 
Määränpäässä keitellään pannukahvit ja vaihdetaan kuulumiset. Melontakilometrejä kertyy illassa yleensä 8-15 ja aikaa vierähtää n. 3 tuntia. Osallistujilta vaaditaan melonnan perustaidot, mutta iltamelonnat sopivat myös vähän meloneille, koska vauhti on yleensä verkkainen.

Melonnalla on mukana ohjaaja, mutta jokainen meloja on vastuussa itsestään ja samalla kanssamelojistaan. Määränpää ja reitti kerrotaan rannassa, toisinaan myös seuran verkkosivuilla olevassa kalenterissa. Näin erityisesti jos lähtöpaikkana on joku muu kuin Kenola! Myös seuran keskustelupalstalla ilmoitetaan etukäteen hyvissä ajoin, mikäli melonnan lähtö on jostain muualta kuin Kenolasta. Pari kertaa kesässä on yleensä pakattu kajakit traileriin ja käyty katsomassa uusia maisemia.
 
- Tule paikalle hyvissä ajoin, jos haluat porukkaan mukaan. Lähtö rannasta tapahtuu klo 18.00. Valmistautumiseen menee n. puoli tuntia, eli paikalla kannattaa olla viimeistään klo 17.30.
- Merkitse osallistumisesi vajakirjaan myös jos melot omalla kajakillasi. Pidämme kirjaa seuran tilaisuuksiin osallistuvien lukumääristä.
- Seurakajakit ovat käyttöoikeusmaksun maksaneiden seuran jäsenten käytettävissä normaalisti. Seurakajakkeja ei voi varata etukäteen torstaimelonnalle.
- Omalla kajakilla osallistuvat ovat tervetulleita jäsenkirjaan katsomatta.
- Varustaudu vaihtovaatteilla (vesitiiviisti pakattuna) yllättävän sadekuuron tai kaatumisen varalle. Muista: aurinkolasit, päähine, silmälasien kiinnitys.
- Ota mukaasi riittävästi janojuomaa ja evästä. Yleensä keittelemme maatauolla pannukahvit tai teet. Pannut voi ottaa mukaan saunatuvasta. Raikas vesi kannattaa tuoda itse paikalle.
- Tarvittaessa porukka voi jakautua ryhmiin melontakokemuksen/-innostuksen mukaan.
- Kerro muille osallistujille, jos vaihdat reittisuunnitelmaa ja lähdet omille teillesi melomaan!
Comments