Wiki‎ > ‎

Avaimet ja vajapaikat

Vajakirjat löytyvät kummaltakin vajalta sekä seura- että yksityispuolelta. Merkitse vajakirjaan lähtöaikasi, reittisi, kajakkisi sekä palattuasi paluuaika. Halutessasi voit merkitä myös melotut kilometrit. Vajakirja toimii sekä turvallisuustekijänä että seuran aktiivisuuden mittarina. Aktiivisuuden mittaaminen on entistä tärkeämpää, sillä seura joutuu jatkuvasti raportoimaan toiminnastaan! Näistä syistä johtuen on erittäin tärkeää, että myös yksityisillä kajakeilla melovat merkitsevät melontansa.
 
Vajapaikan vuokraaminen
Seuran jäsen voi vuokrata kajakilleen vajapaikan Savisaaren (Kenola) tai Savolanniemen vajoilta. Vajapaikkatilannetta voi kysellä vajapaikkavastaavalta puhelimitse tai sähköpostilla. Vajapaikan saamisen ehtona on, että huolehtii jäsenmaksunsa maksamisesta ja on todistanut melontataitonsa. Paikat luovutetaan varausjärjestyksessä sitä mukaa kun vajalta paikkoja vapautuu. Jos paikkoja ei juuri kyselyhetkellä ole vapaana, voit halutessasi jäädä varausjonoon.

Kun paikka varmistuu, ilmoita vajapaikkavastaavalle (mielellään sähköpostilla epäselvyyksien välttämiseksi) nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, ja sovi vajapaikan ja -avaimen luovutusaika. Vajan avaimen saaminen edellyttää vajakoulutuksen käymistä. Avaimesta peritään 30€ maksu, joka maksetaan seuran tilille laskulla. Avainmaksua ei palauteta seurajäsenyyden päättyessä. Pyydä lasku vajapaikkamaksusta ja avaimesta seuran jäsensihteeriltä kun olet sopinut paikasta vajapaikkavastaavan kanssa. Vajapaikkamaksun tulee olla maksettu avaimen luovutuksen aikaan.

Vajassa kajakit pidetään orsilla, joilla kullakin on kaksi kajakkia. Paikan numero ja haltijan nimitieto löytyvät ovelta katsoen kauimmaisesta orresta. Jatkossa vajapaikan vuokra laskutetaan jäsenmaksulaskutuksen yhteydessä vuosittain. Vajapaikan vuokra-aika on 1.1.–31.12. Jäsenmaksu ja seuraavan kauden vuokra tulee maksaa vuokrakauden alkuun mennessä, jollei halua menettää paikkaansa jonossa oleville.

Avokanootteja ei oteta vajaan sisälle. Avokanootteja varten on Kenolassa ulko-orsipaikkoja. Ulko-orsipaikan voi vuokrata myös kajakille.
 
Avainten luovutusta ja palautusta hoitaa Erkki (Eko) Räsänen 0400 567 591, Kenolan vajapaikkoja hallinnoi Jouni Kontkanen ja Savolanniemen vajapaikkoja Juha Immonen.

Seuravajan tai yksityisvajan avainten luovuttaminen seuran ulkopuolisille on kielletty.

Vajapaikasta luopuminen
Jos et enää tarvitse vajapaikkaa ja viet kajakkisi pois vajasta, ilmoita siitä myös pikimmiten vajapaikkavastaavalle, niin mahdollisesti paikkaa jonottavat saavat kajakkinsa vajaan ilman turhaa odotusta. Vajapaikasta luovuttaessa on myös vajan avain palautettava. Jos pysyt edelleen seuran jäsenenä voit vaihtaa avaimen seurakalustopuolen avaimeen.

Yksityinen omaisuus seuran tiloissa

Kaikkeen seuran alueelta tavattavaan nimettömään omaisuuteen suhtaudutaan kuten seuralle lahjoitettuun omaisuuteen, jonka suhteen seura menettelee parhaaksi katsomallaan tavalla. Kajakit ja muut melontavarusteet säilytetään niille osoitetuilla paikoilla. Seuran tiloja ei siis ole tarkoitettu yksityisen omaisuuden säilyttämiseen (poislukien melontavälineet ja niiden varusteet niille varatuissa tiloissa).

Comments