Tapahtuu‎ > ‎Retket 2017‎ > ‎

Koskiretket 2014

lähettänyt Olli Vertanen 21.4.2014 klo 13.35   [ päivittänyt 29.4.2014 klo 2.09 Minna Joensuu ]

Vedenhakureissu la 3.5.


Päivitys 29.5.: Vettä näyttäisi olevan ja reissu järjestyy

Kevättulva jää tänä vuonna aika vaatimattomaksi.  Suunniteltua Vaikkojoen reissua ei toteuteta, koska Vaikolla on matalalla vedellä todella tylsää. Katsotaan ensi vuonna uudestaan. 

Rautavaaran suunnassa on pientä vedennousua toukokuun vaihteessa luvassa (ks. http://wwwi2.ymparisto.fi/i2/04/q0407410y/wqfi.html) vaikka virtaama taitaa jäädä noin puoleen normaalista kevättulvasta. Vettä kannattanee hakea siis siitä suunnasta. Suuntaamme Tiilikanjoen Vongankoskelle, jossa ensin treenataan kosken laskemista, ja käydään melomassa n. 3 km koskipätkän Älänteeltä Vongankoskelle. Jos aika ja intoa (ja vettä) riittää, kotiin tullaan Puntinjoen kautta, jossa on myös mukava n. 3 km koskipätkä.

Reissu soveltuu jo yhden kesän koskessa puljanneille, mutta ei tänä vuonna aloitteleville. 

Mukaan kylmän veden varustus (melonta-anorakki/neopreenihaalari tai kuivapuku, melontahanskat/-rukkaset), ja muuten normaali koskivarustus (kypärä, liivit yms.).  Vongalla on hyvä laavupaikka, jossa voi syödä evästä.

Lähtö Kenolasta lauantaina aamulla klo 9.00. Ilmoittaudu etukäteen Ollille (olli (ät) vertanen.net tai 040 864 3051).

Vongankosken laavu 
Vongan laavu

Vongankoski huipputulvalla 2012 (kuvassa myös pujoteluradan portit) 
Vongankoski tulvalla keväällä 2012.Boatercross SM Nurmeksessa la 10.5.


Päivitys 26.4.: Kisat Saramolla peruttu. Uusi paikka on Taivalkosken melontakeskus ja ajankohta kesäkuun loppu. Lisätietoja.

Toisen kevättulvaretken sijaan tehdään 'opintomatka' boater-crossin SM-kisoihin, jotka tänä vuonna järjestetään Saramojoella Nurmeksessa. Myös osallistuminen on ihan suotavaa.


Paikanpäälle voi tietysti ajella omia aikojaan, mutta kyytien koordinoimiseksi voi ilmoitella/pirautella  olli(ät)vertanen.net/040 864 3051.


Ruunaa 11.-13.7.


Lieksanjoen koskista löytyy monenlaista koskea ja harjoittelupaikkaa. Koskikurssilla opittuja taitoja voi täällä harjoitella vähän isommissa koskissa. Vesitilanteen mukaan voimme käydä laskemassa isoja aaltoja Haapavitjalla, ja retkeillä välillä Neitikoski - Siikakoski (ks. reittikuvaus). Neitikosken aalto on ainakin nähtävä, jollei peräti koettava. 

Reissu soveltuu koskikurssin käyneille. Myös tämän vuoden osallistujat ovat tervetulleita.

Majoittuminen omatoimisesti Ruunan retkeilykeskuksessa Neitikosken vieressä (http://www.ruunaa.fi/fi/etusivu/). Keskikesällä pärjää hyvin teltassa, mutta mökkimajoittuminenkin on mahdollista.  Leirintäalueella on suihkut ja ruuanlaittomahdollisuudet. 

Lähtö Kenolasta perjantaina 11.7 iltapäivällä (tarkemmat askelkuviot ja kyydit sovitaan osallistujien kesken).  Ilmoittaudu etukäteen Ollille viimeistään 27.6. (olli (ät) vertanen.net tai 040 864 3051). Ohjelma räätälöidään lopulta osallistujien toiveiden mukaan. 

Neitikoskelta löytyy freestylemelojia
Freestylemelojat kansoittavat Neitikosken viikonloppuisin.

Huom! Seura ei vakuuta retkille osallistujia. Huolehdi, että oma tapaturmavakuutuksesi on voimassa! Melojan vakuutuksista mm.: http://www.melontajasoutuliitto.fi/liitto/lisenssit/.


Comments