Tapahtuu‎ > ‎

Kutsu seuran ylimääräiseen kokoukseen 22.1.2019 kello 17.00 uimahallilla

lähettänyt Aarni Mustonen 14.1.2019 klo 11.48   [ 14.1.2019 klo 11.50 päivitetty ]

Hyvä Kallan Melojat ry:n jäsen


Olet tervetullut Kallan Melojien ylimääräiseen kokoukseen

tiistaina 22.1.2019 kello 17.00 Niiralan uimahallin kokoushuoneessa, Hannes Kolehmaisen katu 3, Kuopio. Uimahalliin saavuttuasi mene aulassa vasemmalla olevasta ovesta, nouse portaat yläkertaan ja etene katsomon takana ylhäällä olevaa käytävää, kunnes ennen käytävällä olevaa kuntosalia käänny ovesta oikealle kokoustiloihin. Uimahallille saapuneita opastetaan oikeaan paikkaan.


Kokous pidetään seuran vuosikokouksen päätöksen mukaisesti. Tuolloin ei seuran hallitusta muodostettaessa löydetty hallitukseen seuran sääntöjen määräämää määrää varsinaisia jäseniä, vaan yksi varsinainen jäsen päätettiin yrittää nimetä ylimääräisessä kokouksessa. Hallitus on päättänyt samalla tuoda kokouksen päätettäväksi sääntöjen muuttamisesityksen, joka mahdollistaisi enemmän jouston varaa hallitusta muodostettassa. Päämääränä on, että tulevina vuosina mahdollinen jäsenistön rajallinen into hallitustyöskentelyyn ei tekisi tällaisia ylimääräisiä kokouksia pakolliseksi tavaksi.


Seuran hallitukseen on siis tilaisuus liittyä hallituksen varsinaiseksi jäseneksi. Tarjolla olisi nimenomaan yksivuotinen pesti, sillä allekirjoittaneelta jäi yksi vuosi tästä pestistä jäljelle puheenjohtajaksi valinnan yhteydessä. Jos hallitukseen ei halua, tämä ei kuitenkaan ole syy olla huolissaan. Kokoukseen voi tulla ilman pelkoa, että tulee painostetuksi liittymään hallitukseen. Kunnioitamme kunkin jäsenen sanaa tässä asiassa.


Kokouksen esityslista:


1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja tarvittaessa ääntenlaskijaa

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Päätetään seuran hallituksen täydentämisestä

6. Käsitellään hallituksen esitys seuran sääntöjen uudistamiseksi

7. Kokouksen päättäminen


Seuran voimassa olevat säännöt ovat liitteenä ohessa, samoin hallituksen muutosesitys sääntöihin, joka on kahtena eri tiedostomuotona. Seuran kokous voi vaikuttaa muutosesityksen sisältöön, ja esityksen sisällöstä keskustelun jälkeen esityksen hyväksyminen edellyttää, että 3/4 kokouksen osanottajista kannattaa muutosesitystä. Jos joku kohta tässä muutosesityksessä ei kokouksen osanottajakuntaa miellytä, on siis mahdollista, että kokouksessa se kirjoitettaisiin uusiksi. Pyritään kuitenkin ripeään etenemiseen. Kokoustila on varattu vain kello 20.00 asti. Jos seuran kokous päättää hyväksyä sääntöjen muutosesityksen, täsmälleen sama esitys on vielä hyväksyttävä myöhemmin järjestettävässä kokouksessa 3/4 äänienemmistöllä. Tämän jälkeen voimaan tulo vaatii Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksynnän.

Sääntöjen muutosesityksen luomiseksi on luettu seuran nykyisiä sääntöjä, yhdistyslakia ja erilaisia yhdistyksen mallisääntöjä ja haettu konsultaatioapua asiantuntijoilta seuran sisältä ja ulkoa.

Mikä hallituksen sääntöuudistusesityksessä muuttuisi nykysääntöihin verrattuna?

- Nykysäännöt määräävät, että hallituksessa on puheenjohtaja ja 6 muuta varsinaista jäsentä. Muutosesityksessä tämä muuttuisi muotoon puheenjohtaja ja 4-6 muuta varsinaista jäsentä.

- Muutosesitys pyrkii selvenmään hallituksen kahden varajäsenen roolia verrattuna nykysääntöihin. Muutosesitykseksessä nämä nimitetäisiin ensimmäiseksi ja toiseksi varajäseneksi, ja varsinaisten jäsenten poissaollessa he tulisivat tarpeen vaatiessa äänivaltaisiksi hallituksen kokouksissa tässä järjestyksessä. Varajäsenten kausi lyhennettäisiin yksivuotiseksi, koska kaksivuotiset kaudet on vaikea yhdistää siihen, että varajäsenet on asetettu järjestykseen.

- Seuran jäsentyypit uudistettaisiin. Säännöistä katoaisivat kannattajajäsen, kunniapuheenjohtaja ja ainaisjäsen. Vanhoista jäsentyypeistä jäisivät varsinainen jäsen ja kunniajäsen, ja heidän lisäkseen sääntöihin tulisi juniorijäsen. Kunniajäsenille annettaisiin oikeus käyttää seurakalustoa ilman maksua. Tästä pykälästä tullaan varmasti keskustelemaan kokouksessa aktiivisesti.

- Jäsenten erottamiskriteereitä lisättäisiin. Erottamistoimiin ei tietenkään koskaan haluta ryhtyä, mutta tällä pyritään turvaamaan, ettei yksikään jäsen voi tehdä muiden seurassa olosta erittäin vaikeaa.

- Seuran toimintamuotoihin liittyvää kuvausta uudistettaisiin erityisesti sen osalta, mitä seura voi tehdä toimintansa tukemiseksi.

- Seuran sääntöjen uudistamiselta poistettaisiin vaatimus uudistuksen hyväksymisestä kahdessa seuran kokouksessa.

- Näiden lisäksi sääntöihin tulisi muuta pientä viilausta moneen kohtaan. Pyrkimys on mahdollisimman selkeät toimintaohjeet antaviin sääntöihin.


Tutustu nykyisiin sääntöihin ja tähän muutosesitykseen. Jos sinulle muotoutuu ajatus, miten sääntöjen muutosesitystä pitäisi muokata, voi olla hyvä ilmoittaa asiasta etukäteen tähän sähköpostiin vastaamalla. Etukäteen ilmoittaminen ei siis ole pakollista, mutta näin voitaisiin myös hallituksen porukalla miettiä etukäteen, mitä sinun muutosesityksesi merkitsisi seuran toiminnan kannalta ja istuuko se yksiin lainsäädännön ja sääntöjen muutosesityksen muiden kohtien kanssa.

Ċ
Aarni Mustonen,
14.1.2019 klo 11.49
Comments