Tapahtuu‎ > ‎

Kurssit 2013

Tilanne 27.6.:  Kurssit on tältä vuodelta ohi. Uusia kursseja taas luvassa ensi keväänä. Kiitos kaikille osallistujille ja ohjaajille!.  

Viime keväänä Kallan Melojien peruskurssin suoritti 30 innokasta kurssilaista. Tänä keväänä on taas luvassa neljä peruskurssia - kaksi toukokuussa ja kaksi kesäkuussa. 
Juhannuksen jälkeisellä viikolla pidämme lisäksi koskikurssin.


Peruskurssit

Peruskurssi on tarkoitettu kajakin kanssa aloitteleville harrastajille. Kursseilla opetellaan kajakkimelonnan alkeita – tekniikkaa, välineitä, turvallisuutta. Käsiteltäviä asioita on paljon, mutta pääpaino on hyvässä melontatekniikassa ja miten harrastuksessa pääsee turvallisesti eteenpäin. Kaksi ensimmäistä peruskurssia aloitetaan toukokuun alussa turvaharjoituksella ja lyhyellä 'teoriaosuudella' uimahallissa ja avovesiosuudet pidetään toukokuun lopulla. Turvaharjoituksessa opetellaan kaatuneesta kajakista poistuminen ja kajakkiin uudelleen kipuaminen toisen melojan avustuksella. Kesäkuun kurssit pidetään kokonaisuudessaan avovesissä.

Peruskurssit vastaavat sisällöltään Suomen melonta- ja soutuliiton sisältösuositusta  ja ovat kestoltaan yhteensä n. 10 tuntia. Kurssin hinta on 80 € sisältäen opetuksen, melontavarusteiden vuokran (kajakki, mela, aukkopeite, kelluntaliivit) ja painetun kurssimateriaalin. Avovesipäivinä kullekin kurssilaiselle on oma yksikkönsä (retki- tai yleiskajakki) ja kurssin aikana on mahdollista kokeilla erilaisia malleja. Avovesiosuudet pidetään Kallan Melojien tukikohdassa, Kenolassa.

Osallistujan tulee olla uimataitoinen. Suositeltava alaikäraja on 15v. Alle 18-vuotiaalla tulee olla huoltajan suostumus.

Yhdelle kurssille otetaan 10 kurssilaista. Peruskurssin maksu sisältää seuraan liittymismaksun ja jäsenmaksun vuodelle 2013, mikäli kurssilainen haluaa liittyä seuran jäseneksi kurssin jälkeen.

Kurssiaikataulut:
  • Peruskurssi I: aloitus uimahallissa 5.5. klo 16-19, avovesiosuus ma 20. ja ti 21.5 klo 17.30-21.00
  • Peruskurssi II: aloitus uimahallissa 5.5. klo 16-19,  avovesiosuus ma 27. ja ti 28.5 klo 17.30-21.00
  • Peruskurssi III: kesäkuussa 10.-12.6., 17.30-21.00
  • Peruskurssi IV: kesäkuussa 17.-19.6., 17.30-21.00
Koskikurssi

Koskikurssi järjestetään kesäkuussa  24. - 26.6. iltaisin. Kurssi on tarkoitettu niille melonnan alkeet jo hallitseville, jotka haluavat kohentaa melontataitojaan esim. jokiretkiä varten, tai aloittaa koskimelonnan harrastuksen. Kurssilla opetellaan virtaavan veden melonnan tekniikoiden perusteita ja perusasiat koskiturvallisuudesta. Kurssin jälkeen osallistujat voivat hyvin jatkaa koskessa harjoittelua kokeneempien melojien seurassa. Kurssille voi hyvin tulla jo tänä vuonna peruskurssin suorittaneet. Pääasia että kiinnostusta ja uteliaisuutta löytyy. 

Kurssilla kaikki käyttävät alle kolmemetrisiä koskikäyttöön tarkoitettuja kajakkeja. Kurssille kannattaa osallistua, vaikka itse meloisikin pääsääntöisesti pidemmällä kalustolla. Perusteiden oppiminen käy helpommin lyhyillä kajakeilla.

Koskiharjoittelu on märkää touhua, ja jokainen kurssilainen kastuu varmasti – monta kertaa. Kaatuminen on todennäköistä ja jopa toivottavaa. Lämpimän sään ja vesien aikaan kajakissa (ja kajakin ulkopuolella) pärjää hyvin esim. keinokuituisella T-paidalla ja uimapuvulla, jolloin vaatteita ei tarvitse olla jatkuvasti vaihtamassa. Tukevampaa, koskeen tarkoitettua lainapukinetta voi kysellä ilmoittautumisen yhteydessä järjestäjiltä. Mukaan pakataan tietysti myös kuivaa ja lämmintä, jotka voi laittaa päälle harjoituksen jälkeen.

Kelluntaliivit ja kypärä ovat pakolliset varusteet harjoituksissa (seuralta saa lainaan).

Kurssin hinta on seuran jäsenille 40€, ja seuran ulkopuolisille 70€. Hintaan kuuluu opetuksen lisäksi kaluston vuokra (koskikajakki, mela, kypärä, kelluntaliivi) ja kuljetukset Kallan Melojien Kenolan tukikohdasta Rautalammen Konnekoskelle.

Comments