Tapahtuu

Kutsu seuran ylimääräiseen kokoukseen 22.1.2019 kello 17.00 uimahallilla

lähettänyt Aarni Mustonen 14.1.2019 klo 11.48   [ 14.1.2019 klo 11.50 päivitetty ]

Hyvä Kallan Melojat ry:n jäsen


Olet tervetullut Kallan Melojien ylimääräiseen kokoukseen

tiistaina 22.1.2019 kello 17.00 Niiralan uimahallin kokoushuoneessa, Hannes Kolehmaisen katu 3, Kuopio. Uimahalliin saavuttuasi mene aulassa vasemmalla olevasta ovesta, nouse portaat yläkertaan ja etene katsomon takana ylhäällä olevaa käytävää, kunnes ennen käytävällä olevaa kuntosalia käänny ovesta oikealle kokoustiloihin. Uimahallille saapuneita opastetaan oikeaan paikkaan.


Kokous pidetään seuran vuosikokouksen päätöksen mukaisesti. Tuolloin ei seuran hallitusta muodostettaessa löydetty hallitukseen seuran sääntöjen määräämää määrää varsinaisia jäseniä, vaan yksi varsinainen jäsen päätettiin yrittää nimetä ylimääräisessä kokouksessa. Hallitus on päättänyt samalla tuoda kokouksen päätettäväksi sääntöjen muuttamisesityksen, joka mahdollistaisi enemmän jouston varaa hallitusta muodostettassa. Päämääränä on, että tulevina vuosina mahdollinen jäsenistön rajallinen into hallitustyöskentelyyn ei tekisi tällaisia ylimääräisiä kokouksia pakolliseksi tavaksi.


Seuran hallitukseen on siis tilaisuus liittyä hallituksen varsinaiseksi jäseneksi. Tarjolla olisi nimenomaan yksivuotinen pesti, sillä allekirjoittaneelta jäi yksi vuosi tästä pestistä jäljelle puheenjohtajaksi valinnan yhteydessä. Jos hallitukseen ei halua, tämä ei kuitenkaan ole syy olla huolissaan. Kokoukseen voi tulla ilman pelkoa, että tulee painostetuksi liittymään hallitukseen. Kunnioitamme kunkin jäsenen sanaa tässä asiassa.


Kokouksen esityslista:


1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja tarvittaessa ääntenlaskijaa

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Päätetään seuran hallituksen täydentämisestä

6. Käsitellään hallituksen esitys seuran sääntöjen uudistamiseksi

7. Kokouksen päättäminen


Seuran voimassa olevat säännöt ovat liitteenä ohessa, samoin hallituksen muutosesitys sääntöihin, joka on kahtena eri tiedostomuotona. Seuran kokous voi vaikuttaa muutosesityksen sisältöön, ja esityksen sisällöstä keskustelun jälkeen esityksen hyväksyminen edellyttää, että 3/4 kokouksen osanottajista kannattaa muutosesitystä. Jos joku kohta tässä muutosesityksessä ei kokouksen osanottajakuntaa miellytä, on siis mahdollista, että kokouksessa se kirjoitettaisiin uusiksi. Pyritään kuitenkin ripeään etenemiseen. Kokoustila on varattu vain kello 20.00 asti. Jos seuran kokous päättää hyväksyä sääntöjen muutosesityksen, täsmälleen sama esitys on vielä hyväksyttävä myöhemmin järjestettävässä kokouksessa 3/4 äänienemmistöllä. Tämän jälkeen voimaan tulo vaatii Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksynnän.

Sääntöjen muutosesityksen luomiseksi on luettu seuran nykyisiä sääntöjä, yhdistyslakia ja erilaisia yhdistyksen mallisääntöjä ja haettu konsultaatioapua asiantuntijoilta seuran sisältä ja ulkoa.

Mikä hallituksen sääntöuudistusesityksessä muuttuisi nykysääntöihin verrattuna?

- Nykysäännöt määräävät, että hallituksessa on puheenjohtaja ja 6 muuta varsinaista jäsentä. Muutosesityksessä tämä muuttuisi muotoon puheenjohtaja ja 4-6 muuta varsinaista jäsentä.

- Muutosesitys pyrkii selvenmään hallituksen kahden varajäsenen roolia verrattuna nykysääntöihin. Muutosesitykseksessä nämä nimitetäisiin ensimmäiseksi ja toiseksi varajäseneksi, ja varsinaisten jäsenten poissaollessa he tulisivat tarpeen vaatiessa äänivaltaisiksi hallituksen kokouksissa tässä järjestyksessä. Varajäsenten kausi lyhennettäisiin yksivuotiseksi, koska kaksivuotiset kaudet on vaikea yhdistää siihen, että varajäsenet on asetettu järjestykseen.

- Seuran jäsentyypit uudistettaisiin. Säännöistä katoaisivat kannattajajäsen, kunniapuheenjohtaja ja ainaisjäsen. Vanhoista jäsentyypeistä jäisivät varsinainen jäsen ja kunniajäsen, ja heidän lisäkseen sääntöihin tulisi juniorijäsen. Kunniajäsenille annettaisiin oikeus käyttää seurakalustoa ilman maksua. Tästä pykälästä tullaan varmasti keskustelemaan kokouksessa aktiivisesti.

- Jäsenten erottamiskriteereitä lisättäisiin. Erottamistoimiin ei tietenkään koskaan haluta ryhtyä, mutta tällä pyritään turvaamaan, ettei yksikään jäsen voi tehdä muiden seurassa olosta erittäin vaikeaa.

- Seuran toimintamuotoihin liittyvää kuvausta uudistettaisiin erityisesti sen osalta, mitä seura voi tehdä toimintansa tukemiseksi.

- Seuran sääntöjen uudistamiselta poistettaisiin vaatimus uudistuksen hyväksymisestä kahdessa seuran kokouksessa.

- Näiden lisäksi sääntöihin tulisi muuta pientä viilausta moneen kohtaan. Pyrkimys on mahdollisimman selkeät toimintaohjeet antaviin sääntöihin.


Tutustu nykyisiin sääntöihin ja tähän muutosesitykseen. Jos sinulle muotoutuu ajatus, miten sääntöjen muutosesitystä pitäisi muokata, voi olla hyvä ilmoittaa asiasta etukäteen tähän sähköpostiin vastaamalla. Etukäteen ilmoittaminen ei siis ole pakollista, mutta näin voitaisiin myös hallituksen porukalla miettiä etukäteen, mitä sinun muutosesityksesi merkitsisi seuran toiminnan kannalta ja istuuko se yksiin lainsäädännön ja sääntöjen muutosesityksen muiden kohtien kanssa.

Loppuvuoden ja tammikuun uimahallivuorot

lähettänyt Aarni Mustonen 16.12.2018 klo 2.37   [ 16.12.2018 klo 9.21 päivitetty ]


Joulu-tammikuun sunnuntaiset uimahallivuoromme Niiralan uimahallissa menevät seuraavaksi:

16.12. vuoro on normaalisti

23.12 ei ole vuoroa

30.12. vuoro on normaalisti

6.1. vuoro on normaalisti

ja myös tämän jälkeen vuorot jatkuvat normaalisti joka sunnuntai


Vuoromme ovat uimalallilla sunnuntaisin kello 17.00-18.30. Harjoittelu vuorolla on omatoimista, mutta esimerkiksi kaatuneesta kajakista poistumista, perusmelontatekniikkaa ja eskimokäännöstä opetetaan usein halukkaille. Tuo mukanasi 50 sentin kolikko pukukaapin pantiksi. Vuoro ei maksa jäsenille muuta kuin jäsenmaksun. Ei-jäsenet ovat tervetulleita vierailemaan vuorolla kertaalleen ilman maksua. Hallin eteisessä päivystetään oven avausta varten noin kello 16.30 asti. Sen jälkeenkin sisään pääsee hallista poistuvien ihmisten avatessa ovea. Merkkaa nimesi seuramme uimahallivuorovihkoon, jota säilytetään tuulikaapissa vasemmalla seinustalla aulan puoleisessa postilaatikossa. Allasaikamme alkaa kello 17.00. Jos et kohtaa hallin aulassa seuran väkeä, etene rohkeasti puku- ja pesutiloihin ja niiden kautta altaalle.

Hallin katsomon alla olevassa varastossa säilytämme seuran kajakkeja, joita saa käyttää, kunhan on maksanut jäsenmaksun. Paikalla olevilta ohjaajilta ja muilta kokeneilta melojilta saa vinkkejä, mitä kajakkia ja varusteita kannattaa käyttää. Voit myös tuoda oman lyhyen kajakkisi säilytykseen hallille, kunhan käyttät sitä talven mittaan ahkerasti; muistathan pestä paattisi huolellisesti ennen ensimmäistä altaalle tuomista. Merkkaathan nimesi kaikkiin kajakkisi irti lähteviin varusteisiin. Seura ei vastaa hallille jätetyistä jäsenten kajakeista tai muista varusteista. Ethän käytä luvatta kenekään toisen jäsenen kajakkia vaan ainoastaan merkittyjä seurakajakkeja.


KALLAN MELOJIEN PUUROJUHLA LAUANTAINA 1.12. KELLO 14.00

lähettänyt Aarni Mustonen 28.11.2018 klo 11.15   [ 28.11.2018 klo 11.16 päivitetty ]

Tervetuloa Kallan Melojien puurojuhlaan Kenolassa launtaina 1.12. kello 14.00. Ohjelmassa on riisipuuron syöntiä ja vapaamuotoista turinointia melonnan ja seuratoiminnan tiimoilta. Riisipuuro keitetään laktoosittamaan maitoon, eikä siihen tiettävästi ole tarkoitus laittaa mantelia. Ilmoittautuminen etukäteen on suotavaa puuron määrän arvioimiseksi mutta ei pakollista. Ilmoittautumislinkki:

https://byte.flomembers.com/kallanmelojat/events/register/6ea9ab1baa0efb9e19094440c317e21b


Seuran vuosikokous to 15.11. kello 18.00 Kenolassa

lähettänyt Aarni Mustonen 23.10.2018 klo 11.00   [ 28.10.2018 klo 4.37 päivitetty ]

Hyvä Kallan Melojat RY:n jäsen,


Olet tervetullut seuran vuosikokoukseen

Kenolassa torstaina 15.11.2018 kello 18.00


Kokouksessa käsitellään seuraavat sääntömääräiset ja muut asiat:


1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilin- ja toiminnantarkastajien lausunto

6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio

8. Määrätään liittymis- ja jäsenmaksujen suuruus

9. Valitaan seuraavaksi toimintakaudeksi ylimelamies eli hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet erovuoroisten tilalle

Puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten ja varajäsenten kaudet ovat seuran sääntöjen mukaan kaksivuotisia. Erovuorossa tällä kertaa ovat puheenjohtaja Matti Ahonen, hallituksen jäsenet Keijo Korhonen, Jouni Kontkanen ja Minna Joensuu sekä varajäsenistä Tuija Junnilainen. Muut hallituksen jäsenet Mertsi Maaniitty, Aarni Mustonen ja Risto Niiranen sekä varajäsen Eeva-Liisa Peuha ovat erovuorossa vuosikokouksessa 2019.

10. Valitaan tilintarkastaja ja varatilintarkastaja tai toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja

11. Käsitellään hallituksen esitys Erkki Räsäsen nimeämisestä seuran kunniajäseneksi.

12. Kokouksen päättäminen


Mikäli seuran jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen sääntömääräisen kokouksen käsiteltäväksi, on hänen siitä kirjallisesti ilmoitettava hallitukselle 30 päivää ennen kokousta. (Eli tämän kokouksen osalta tämä mahdollisuus on jo umpeutunut.)


Toivomme runsasta osanottoa ja jäsenten osallistumista keskusteluun seuran toiminnasta.Uimahallivuorot alkavat - talkoot ja ensimmäinen vuoro sunnuntaina 7.10.

lähettänyt Aarni Mustonen 2.10.2018 klo 11.01   [ 2.10.2018 klo 11.01 päivitetty ]

Seuran uimahallivuorot Niiralan uimahallissa alkavat sunnuntaina 7.10. ja jatkuvat sunnuntaisin läpi talven.

Harjoittelu vuorolla on omatoimista, mutta esimerkiksi eskimokäännöstä opetetaan usein halukkaille. Tuo mukanasi 50 sentin kolikko pukukaapin pantiksi. Vuoro ei maksa jäsenille muuta kuin jäsenmaksun. Ei-jäsenet ovat tervetulleita vierailemaan vuorolla kertaalleen ilman maksua. Hallin eteisessä päivystetään oven avausta varten noin kello 16.30 asti. Sen jälkeenkin sisään pääsee hallista poistuvien ihmisten avatessa ovea. Allasaikamme alkaa kello 17.00 ja päättyy kello 18.30. Hallin katsomon alla olevassa varastossa säilytämme seuran kajakkeja, joita saa käyttää, kunhan on maksanut jäsenmaksun. Voit myös tuoda oman lyhyen kajakkisi säilytykseen hallille; muistathan pestä paattisi huolellisesti ennen ensimmäistä altaalle tuomista. Merkkaathan nimesi kaikkiin kajakkisi irti lähteviin varusteisiin. Seura ei vastaa hallille jätetyistä jäsenten kajakeista tai muista varusteista. Ethän käytä luvatta kenenkään toisen jäsenen kajakkia vaan ainoastaan merkittyjä seurakajakkeja.

Valmistaudumme uimahallikauteen talkoilla sunnuntaina 7.10. Kokoontuminen Kenolan autotallin luona kello 14.00. Siirrämme seurakalustoa trailerilla uimahallin takapihalle, pesemme kajakit painepesurilla ja siirrämme ne sisään uimahalliin. Kuivapuku tai sadeasu sekä kumisaappaat ovat pesutalkoissa hyviä varusteita. Samoissa talkoissa voit pestä myös oman kajakkisi, jos aiot jättää sen hallikautta varten uimahallille.


Laitureidenpoistomelonta lauantaina 6.10.

lähettänyt Aarni Mustonen 2.10.2018 klo 10.54   [ 2.10.2018 klo 10.57 päivitetty ]

Käymme talkootyönä poistamassa laitureita Pohjois-Kallaveden saarista lauantaina 6.10. Kokoontuminen Kenolassa kello 10.00 tai mielellään jo hetkeä ennen. Siitä suunnataan kohti Nimismiehennokkaa ja Kaijaa. Arvioitu reissun kesto on noin 4 tuntia, ja siihen tulee sisältymään evästauko laavulla, eli varaudu eväin ja taukovaattein. Huomioi pukeutumisessa myös se, että vesi on kylmää. Tule mukaan, sillä isolla joukolla homma hoituu ripeämmin!

Valomelonta ja Nuku yö ulkona -tapahtuma lauantaina 8.9.

lähettänyt Aarni Mustonen 6.9.2018 klo 11.14

Seuramme osallistuu 8.9. Savilahdessa järjestättävään Iloa ja Valoa -tapahtumaan melomalla Kenolasta Savilahteen lauantai-illan pimetessä. Melonnan ohjaavat Jari Reinikainen ja Minna Joensuu. Ota mukaan viileisiin vesiin sopiva melonta-asu (erittäin suositeltava), otsalamppu (pakollinen varuste) ja mielellään myös muita valonlähteitä. Niitä voivat olla esimerkiksi muovipussiin tai ohueen kuivasäkkiin laitettu taskulamppu, joka kiinnitetään kansinaruihin. Myös muut  kastumista kestävät valaisevat asiat, joita voi kiinnittää kajakkiin, melaan tai melojaan, ovat tervetulleita keksintöjä. Samoin heijastimet melojan asusteissa tai kajakkiin kiinnitettyinä ovat bonusta. Tule Kenolaan mielellään jo kello 18.30. Ilta aloitetaan kiinnittämällä valoja kajakkeihin. Vesille mennään kello 19.30 ja Savilahden rantaan saavutaan juhlayleisön ihmeteltäviksi noin kello 20.00. Melonnan jälkeen on mahdollisuus saunomiseen ja laavulla istumiseen. Saunan lämmitys omatoimisesti (kunhan jollakulla on vajan yksityispuolen avain). Samana yönä on myös mahdollisuus yöpyä Kenolan pihassa teltassa, riippumatossa tai vastaavassa majoitteessa Nuku yö ulkona -tapahtuman kunniaksi.

Tiilikan retki 1-2.9. Infotilaisuus to 30.8.

lähettänyt Aarni Mustonen 26.8.2018 klo 4.40

Kauden viimeinen yön yli retkemme suuntautuu Tiilikalle 1-2.9. Retkeä koskien pidetään tiedotustilaisuus Kenolan laavulla 30.8. kello 17.00 eli ennen torstaimelontaa.

Koskikurssi Ruunaalla pe 10. - su 12.8.

lähettänyt Aarni Mustonen 26.7.2018 klo 1.53   [ 26.7.2018 klo 1.53 päivitetty ]

Järjestämme leirimuotoisen koskikurssin Lieksan Ruunaalla upeassa ympäristössä. Lisätietoja kurssisivullamme.

Tiilikkajärvi la 28.7.2018, Mennään Metsään -polkujuoksutapahtuma meloen

lähettänyt Minna Joensuu 18.7.2018 klo 0.20

Neljäkymmentä kansallispuistoa, kuusi kuukautta aikaa. Mennään metsään -kampanjan polkujuoksukiertue kulkee Saaristomereltä Lemmenjoelle ja kutsuu kaikki mukaan upeaan suomalaiseen luontoon. Juosten tai kävellen. Vai sittenkin meloen... 

Yleisradion ja Metsähallituksen yhteinen polkujuoksutapahtuma, joka kuuluu 40 kansallispuistoa kiertueeseen, järjestetään Tiilikalla lauantaina 28.7. Reitti kulkee Tiilikkajärven kansallispuiston ympäri. Ympärijuoksuun tulee yhdeksi etapiksi uintipätkä, johon järjestäjät ovat kyselleet Kallan Melojia turvaamaan uimareita onnistuneeseen suoritukseen. Tarkoitus on lähteä Uiton kämpälle perjantaina ja palata Tiilikalta sunnuntaina. Osa lähtijöistä voi käyttää tarvittaessa metsähallituksen soutuveneitä. Uiton kämpällä meille on varattu 10 petipaikkaa, sillä samaan aikaan Metsähallitus järjestää myös Tiilikanaution niittotalkoot. Mukaan voi tulla myös lauantaina, mutta kajakkikuorma viedään paikalle jo perjantaina.

Ilmoittautuminen Keijo Korhoselle perjantaihin 20.7 klo 9.00 mennessä osoitteeseen kenola@kallanmelojat.net tai puhelimitse 0400-542399. Keijo antaa mielellään lisätietoja ja vastaa, jos jollekin tulee asiasta kysymyksiä. Mukaan voi lähteä myös kävellen.

Tapahtumasta tietoa löytyy esimerkiksi tältä sivulta: https://yle.fi/urheilu/3-10158562

Mennään metsään, vaikka sitten meloen! Lähde mukaan.

Terveisin, Hallitus

Ps. Muistathan viikonlopun Etelä-Kallaveden retken infotilaisuuden huomenna to 19.7.2018 ennen torstaimelontaa!

1-10 of 83